Nieuw menu voor Botanero

Authentiek Mexicaans, maar dan op z'n Rotterdams


Net als veel restaurants had ook Botanero te maken met de koppigheid en onberekenbaarheid van veel chefs. Om de ondernemer te helpen meer controle over de keuken te krijgen hebben we samen een mooi maar compact menu samengesteld. Ik heb de ondernemer wegwijs gemaakt in de keuken (waardoor hij sneller ziet wanner zaken niet goed verlopen in de keuken) en getraint in het maken van gerechten. Recepturen uitgewerkt met bestelkoppeling en alle HACCP op orde gebracht. Na 2 maanden stond deze ondernemer te shinen in de keuken en was mijn hulp niet meer nodig.

Aan het einde van het jaar werd Botanero door Guild Milleaux uitgeroepen tot beste Cocktailbar van Nederland.

Dit had natuurlijk niets met mijn werkzaamheden te maken, maar wel super KIKKÛH!

door duda-wsm 27 januari 2025
Een paar jaar geleden werd ik gevraagd of ik de opening van een nieuw Oranje Huis van Stichting Moviera wilde cateren. Er was een minimaal budget dus besloot ik dit voor inkoop en samen met de bewoners (slachtoffers van huiselijk geweld en mensenhandel) te doen. De MEP was volledig voorbereid maar de amuses voor de borrel moesten wel afgemaakt en geserveerd worden. Het was ZO GEWELDIG om mensen, die een vreselijke periode hebben meegemaakt, in 4 uur tijd te zien groeien. Van bang en onzeker naar blij en TROTS. Alleen maar door wat leuks te doen en vooral door complimentjes te krijgen. Hier ontstond het idee van TROTS
door duda-wsm 9 januari 2023
De laatste 9 maanden van Librije's Atelier